Hem
/
Nyheter & Blogg
/
"Det bästa med att jobba inom IT är att man kan förändra någons vardag till det bättre"

"Det bästa med att jobba inom IT är att man kan förändra någons vardag till det bättre"

2019-12-11

Det bästa med att jobba inom IT

Det bästa med att jobba inom IT är att man får hjälpa människor. Jag har med tiden insett att drivkraften till varför jag tycker det är så roligt med IT är för att det har potentialen att hjälpa människor, att göra deras vardag lite lättare och lite bättre. Att ens arbete kan ge förutsättningar för kunden att fokusera mer på sin kärnverksamhet och få dem att växa, det är en häftig känsla som jag tror att man glömmer bort ibland när man är mitt i det.

Ett intresse som utvecklades till något större

Jag har alltid haft ett datorintresse, eller egentligen kan man säga att det är ett intresse för problemlösning. Jag kommer ihåg när jag var liten och första gången satt med en Commodore 64 vic 20, det var helt fantastiskt! Här fanns alltså en maskin som om jag lär mig hur den fungerar, så kan jag ge den instruktioner så den i sin tur kan utföra uppgifter eller lösa problem. Det var en häftig känsla. Allt eftersom åren gick så ökade intresset, att förstå hur och varför saker fungerade som de gjorde. Jag utbildade mig till kontorsmaskinreparatör men började ganska snabbt på en påbyggnad inom programmering, nätverk och PC. Efter att jag pluggat klart började jag jobba med PC/Mac-integration, efter det så har både intresset och branschen utvecklats till något ännu större och därmed kunskapen, så det har varit en häftig resa hittills.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Why?

För det första var det en intressant arbetsgivare, jag har läst lite vad de sysslat med och hört gott om dem från kollegor i branschen och det lät som att det skulle passa mig. Jag var redo för något nytt, vad visste jag inte då. Helt plötsligt så kom jag i kontakt med Why, de presenterade sig, hur de fungerar som företag, varför de gör vad de gör och deras visioner. Det blev en sådan Wow-känsla. Det här kändes verkligen helt rätt. Förutom att det finns visioner inom företaget så finns det en känsla av att ingenting omöjligt, det är en otrolig kreativitet och för mig en ny syn på problemlösande IT. När jag fick frågan så var det inga konstigheter, det var bara att köra.

Hur känns det efter en vecka?

Jag tycker att det känns bra, det är ett bra gäng och det märks att Why är mån om sina medarbetare. Allt känns så rätt i deras syn för hur man ska vara som arbetsgivare och medarbetare, det genomsyrar liksom hela organisationen. Jag kommer förstärka infrastrukturgruppen på Why och det känns som att det kan bli en spännande resa. Why är ett företag som låter sina medarbetare blomma ut, göra nya saker och som växer tillsammans, det känns otroligt positiv.

Vilka utmaningar tror du organisationer kommer ställas inför i framtiden?

Förutom att det kommer bli ännu fler hotbilder i framtiden så kommer hot mot IT-infrastruktur bli allt större, att det genomförs sabotage genom exempelvis virus. Organisationer kommer med tiden kunna utvinna mycket mer data och information som måste förvaras säkert och se till att rätt person får tillgång till data. Med informationsflödet som är idag så tror jag att det kommer vara en utmaning att få ut rätt information, att skapa ett Informationsflöde som är relevant för sina medarbetare.

Snabb bakgrund om Ulf

Namn: Ulf Wikholm
Ålder: 45 år
Bakgrund: Med 25 år inom IT-branschen kommer Ulf med en bred erfarenhet inom infrastrukturarbete och har arbetat inom både den offentliga och privata sektorn. Senast kommer han ifrån LAN Konsult och arbetade som konsult åt Timrå kommun.
Fritid & intressen: Under min fritid vill jag just att det ska vara det, fri tid. Det ger en möjlighet för återhämtning. Ett sätt att koppla av för mig är att vara i naturen, det är rogivande på något sätt.Sedan har jag ett stort musikintresse, jag har sedan en längre tid tillbaka spelat trummor i ett band. Sedan är datorer ett stort intresse, att programmera och att testa eller ta fram nya lösningar som kan underlätta ens vardag är alltid roligt. Sedan umgås jag mycket med min son, vänner och bekanta.

Om Why

På Why ser vi inte kunder som uppdrag eller kundcase, vi ser det som ett samarbete. Det är ett sätt att hjälpa människor, genom att utveckla de verksamheter vi samarbetar med ser vi till att de kan fokusera på deras kärnverksamhet. Why är ett företag som är lokaliserat i Sundsvall, vi är idag 18 anställda och vi växer så det knakar! Vi samarbetar med organisationer inom både den privata och offentliga sektorn, vi ser att allt fler organisationer får upp ögonen för vad IT innebär för deras verksamhet och vilka möjligheter som finns. Det tycker vi är super roligt! Vi ser även att det är mycket som kommer hända i framtiden och möjligheterna för utveckling är oändlig, även för alla whyare.

Låt din organisation växa.
Idag är dagen då du slutar oroa dig för IT-problem
Ta nästa kliv