Hem
/
Nyheter & Blogg
/
Grymt tillskott på Why! Ännu mer fokus på affärsutveckling.

Grymt tillskott på Why! Ännu mer fokus på affärsutveckling.

2020-10-22
Många organisationer lägger ner oerhört stora summor på att utveckla sin verksamhet utan att nå de mål man satt upp. Problemet är ofta att man inte lyckas så bra med förändringsarbetet. Man genar i kurvorna och tänker att när vi väl har tagit fram lösningen, ett nytt it-stöd, en förändrad arbetsprocess eller något annat, så är arbetet klart. Men det är ofta då det stora arbetet börjar.

Hur känns det att bli en whyare?

Superkul! Både mitt uppdrag och den värdegrund Why står för känns helt rätt. Jag kommer att vara drivande i att starta upp ett nytt affärsområde inom det jag brinner allra mest för vilket känns som en både inspirerande och utmanande möjlighet. Jag kommer också att ta konsultuppdrag på halvtid vilket är jätteroligt och en väldigt viktig del av mitt jobb.

På vilket sätt kommer det nya affärsområdet att göra skillnad hos kunderna?

Många organisationer lägger ner oerhört stora summor på att utveckla sin verksamhet utan att nå de mål man satt upp. Problemet är ofta att man inte lyckas så bra med förändringsarbetet. Man genar i kurvorna och tänker att när vi väl har tagit fram lösningen, ett nytt it-stöd, en förändrad arbetsprocess eller något annat, så är arbetet klart. Men det är ofta då det stora arbetet börjar. Den nya lösningen ska passa in i en befintlig kontext som behöver förändras, både människors arbetssätt och strukturerna. Det här blir särskilt viktigt med tanke på hur digitaliseringen kan påverka en verksamhet i grunden, att man ska göra saker på helt nya sätt. Det blir väldigt ineffektivt och otydligt när vi lägger lager på lager av nya arbetssätt, metoder, modeller, ramverk osv. på våra gamla– utan att plocka bort eller förändra det befintliga.

Det nya affärsområdet arbetar med att stödja ledningsgrupper på olika nivåer med att arbeta strukturerat med förändringsledning och nyttorealisering vid olika former av verksamhetsutveckling. Vi är bra på att se på en förändring ur ett helhetsperspektiv och att identifiera allt som behöver ske för att förändringen ska hända på riktigt – både strukturella och kulturella förändringar som vi behöver skruva i för att få det nya att flyga. Förändringsledning är så mycket mer än en "kommunikationsfråga".  

Vad har du gjort tidigare?

Jag har lång erfarenhet av verksamhetsutveckling inom offentlig sektor, både med och utan inslag av IT. Den röda tråden är att jag brunnit för att åstadkomma en skillnad för dem vi är till för. Vare sig det är de externa kunderna/medborgarna eller de interna medarbetarna i organisationen. I början av min karriär arbetade jag med webbutveckling och blev snabbt intresserad av att förstå användarens behov och förstod hur lätt det är att utveckla IT-stöd som har ett inifrån-och-ut-perspektiv istället för tvärtom.

Några år senare klev jag över till verksamhetssidan och coachade chefer och medarbetare i Lean förbättringsarbete. Det var väldigt utvecklande att jobba med processledning och jag insåg hur viktiga chefer är som förändringsledare och förändringsägare och värdet i att involvera alla i förändringsarbetet och inte komma med en färdig lösning. Alla behöver vara med på tåget.

Under de senaste åren, när jag har arbetat med att införa strukturerat förändringsarbete på en organisatorisk nivå i olika verksamheter, har jag stöttat chefer i att verkligen ta sig tid förförändringsarbetet och att vara de som leder arbetet inför medarbetare och övriga chefer. Det har varit oerhört roligt och utvecklande. Samtidigt har jag under det senaste året känt att jag vill driva ”mina egna” förändringsfrågor – inte enbart stödja andra chefer och ledare. Det får jag nu möjlighet att göra i mitt nya uppdrag här på Why.

Om Why

På Why ser vi inte kunder som uppdrag eller kundcase, vi ser det som ett samarbete. Det är ett sätt att hjälpa människor, genom att utveckla de verksamheter vi samarbetar med ser vi till att de kan fokusera på deras kärnverksamhet. Why är ett företag som är lokaliserat i Sundsvall, vi är idag 18 anställda och vi växer så det knakar! Vi samarbetar med organisationer inom både den privata och offentliga sektorn, vi ser att allt fler organisationer får upp ögonen för vad IT innebär för deras verksamhet och vilka möjligheter som finns. Det tycker vi är super roligt! Vi ser även att det är mycket som kommer hända i framtiden och möjligheterna för utveckling är oändlig, även för alla whyare.

Låt din organisation växa.
Idag är dagen då du slutar oroa dig för IT-problem
Ta nästa kliv