Hem
/
Nyheter & Blogg
/
Henri Jonsson är nu en del av Why!

Henri Jonsson är nu en del av Why!

2019-10-10
Många organisationer har idag svårt att få tag på folk som har spetskompetens för att lösa vissa IT-problem, att jag nu har möjligheten att hjälpa flera organisationer med de utmaningar som de ställs inför känns riktigt roligt.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Why?

Under tiden när jag jobbat på försäkringskassan så har det varit flera konsulter ifrån Why som har jobbat där och som man stött på i olika sammanhang. De har alltid varit trevliga personer som man gillar att jobba med, jag har hört väldigt mycket gott ifrån människor som både haft dem som konsulter och ifrån konsulterna själva att de verkligen stortrivs på Why. Så när jag kände att jag ville testa på något nytt och ta mig an nya utmaningar som konsult så kändes det bra och tryggt att söka sig till Why.

Vad kommer du arbeta med nu när du är konsult på Why?

Mitt första uppdrag kommer vara på Region Västernorrland hos deras IT-avdelning, det känns otroligt roligt. Det är ju något annorlunda än det som jag har gjort sedan tidigare, så det är en utmaning som jag ser fram emot att ta mig an.

Vad anser du är den största utmaningen inom IT som företag ställs inför?

Många organisationer har idag svårt att få tag på folk som har spetskompetens för att lösa vissa IT-problem, för IT är så otroligt brett att du omöjligt kan ha koll på exakt allt och bibehålla en spetskompetens. Det är nästan omöjligt för en organisation att finna rätt kompetens och anställda alla, så att jag nu har möjligheten att hjälpa flera organisationer inom olika branscher med de utmaningar som de ställs inför känns riktigt roligt.

Har du några tips till organisationer som antingen funderar eller ska genomföra en förändring av deras IT?

  • Du kan inte ha koll på allt – Inom IT-branschen kan det gå extremt fort, det kan vara förändringar som händer inom en väldigt kort tid som du omöjligt kan ha koll på. Ta därför hjälp av personer som har spetskompetens inom området.
  • Gör förarbetet – Det som är viktigt innan man ska ge sig in i att göra en förändring, vad det än må vara är att göra ett bra förarbete så att man inte börjar jobba med fel saker. Så lägg hellre mycket tid på förarbete så sparar du oftast mycket tid och pengar i slutändan.
  • Ta inte snabba beslut – Att kunna ta snabba beslut är såklart något som kan vara bra i många situationer, men inte när det gäller förändring inom IT. Att ta första bästa lösningen som presenteras och sedan upptäcka att den inte passar eller att den inte är fullt tillräcklig kan kosta mer än vad du först skulle spara på att använda lösningen.

Snabb bakgrund om Henri

Namn: Henri Jonsson
Ålder: 45 år
Bakgrund: Henri har över 22 år i branschen där han framförallt arbetat inom offentlig verksamhet. Han har arbetat mycket med Linux-plattformar och framtagande av självbetjäningstjänster. Senast kommer han ifrån Försäkringskassan där han arbetat med Windows-applikationer.
Intressen & Fritid:
På fritiden så tycker jag om att vara mycket i naturen och med nära och kära. Eftersom barnen håller på med idrott så blir det ganska naturligt att man följer med på cuper och matcher, så mycket av tiden blir till att vara med barnen. Annars tycker jag som sagt om att vara i naturen, det är riktig avkoppling för mig. Oavsett om det är att plocka svamp, fiska eller jaga så är det något som jag uppskattar.

Om Why

På Why ser vi inte kunder som uppdrag eller kundcase, vi ser det som ett samarbete. Det är ett sätt att hjälpa människor, genom att utveckla de verksamheter vi samarbetar med ser vi till att de kan fokusera på deras kärnverksamhet. Why är ett företag som är lokaliserat i Sundsvall, vi är idag 18 anställda och vi växer så det knakar! Vi samarbetar med organisationer inom både den privata och offentliga sektorn, vi ser att allt fler organisationer får upp ögonen för vad IT innebär för deras verksamhet och vilka möjligheter som finns. Det tycker vi är super roligt! Vi ser även att det är mycket som kommer hända i framtiden och möjligheterna för utveckling är oändlig, även för alla whyare.

Låt din organisation växa.
Idag är dagen då du slutar oroa dig för IT-problem
Ta nästa kliv