Hem
/
Nyheter & Blogg
/
Tommy Lindström är nu en del av Why!

Tommy Lindström är nu en del av Why!

2019-10-03
Efter första mötet med Erik blev jag riktigt intresserad och när jag senare blev erbjuden en tjänst så kändes det alldeles naturligt att tacka ja.

Hur känns det att kalla sig whyare?

Det känns riktigt bra! Jag har genom åren träffat flera whyare och känt att de haft en bra inställning: man är seriös, lugn och fokuserade på sina mål. Jag fick en bild av ett företag som är måna om sina anställda. Efter första mötet med Erik blev jag riktigt intresserad och när jag senare blev erbjuden en tjänst så kändes det alldeles naturligt att tacka ja.

Vad värdesätter du hos en arbetsgivare?

Något som jag värdesätter är när det finns möjlighet för dialog, att ser man potential för förändring så kan man diskutera det och ganska snabbt efteråt genomföra den. Sedan tycker jag att sammanhållning är viktigt. Att även fast man jobbar som konsult på olika ställen så är det viktigt att man ses ibland, att man känner en delaktighet i företaget och får möjlighet att ta del av sina kollegors vardag. Sedan tycker jag det är viktigt att man kan finna en balans mellan att jobba och att ha roligt tillsammans.

Vad tycker du är viktigt för att du ska trivas på arbetet?

För mig är det viktigt att man har en plats i vardagen, att man bidrar till något större som gör skillnad. Att man får feedback och möjlighet att fortsätta utvecklas till att bli ännu bättre.

Vad anser du är en av de större utmaningarna som organisationer ställs inför idag?

Den stora utmaningen idag för organisationer oavsett vilken sektor de arbetar inom, så är det att ha koll på marknaden och om ens nuvarande lösning är mest lämplig. Eftersom det händer så otroligt mycket på marknaden så är det ganska lätt att hamna kvar i spåren att det fungerar bra som det gör nu och så vidare. Men det kan vara farligt om man ser till IT-säkerhet eller ur ett affärsmässigt perspektiv om man själv stannar upp i utvecklingen och ens konkurrenter tuffar på. Så beroende på vad ens verksamhet sysslar med så kan de spara pengar genom att investera i en ny lösning som gör att de omstrukturerar, skalar upp eller skalar ner lösningen till något annat. I slutändan kan de spara tid, pengar och förenkla arbetsbelastningen för deras anställda.

Vad tror du kommer hända i framtiden inom IT?

Jag tror att en av de större utmaningarna organisationer står inför är implementeringen av artificiell intelligens(AI). Det ställer otroligt stora krav på organisationer och deras IT-avdelningar, att det sker på ett säkert och kontrollerat sätt. Jag tänker till exempel implementeringen inom offentlig sektor, eller företag med kundtjänstverksamhet där kunderna ringer in och behöver support eller vill genomföra förändringar. Hur ska man som organisation identifiera om den som ringer in är rätt person eller om det är AI?

Har du några tips till organisationer som antingen funderar eller ska genomföra en förändring av deras IT?

  • Gör hemläxan – Läs på ordentligt om vilka alternativ som är aktuella i dagsläget. Gå igenom varje steg av leveransen. Hellre tänka igenom allt en extra gång än att spendera år med att försöka släcka bränder.
  • Ta hjälp av de som har spetskompetensEnsam är stark är ett uttryck som inom IT-branschen kan vara svårt att tillämpa, det är oftast där felen uppstår. Så ta hjälp av de som har spetskompetens inom området, ta hjälp om hur man agerar som kravställare inför en leverantör. Det kan leda till att ni gör riktigt bra besparingar av tid, pengar och andra resurser.

Snabb bakgrund om Tommy

Namn: Tommy Lindström
Ålder
: 35 år
Bakgrund: Tommy har över 12 års erfarenhet inom IT-branschen där han senast arbetat som konsult på Lan Konsult. Senast har han arbetat med kunder inom den offentliga sektorn och har där byggt upp en bred kompetens inom området, det var även en tid som han själv uppskattade och värderar högt. Förutom den offentliga sektorn har han även arbetat med små och medelstora företag.
Intressen & Fritid: För mig är familj och vänner väldigt viktigt, så på fritiden umgås jag mycket med mina vänner och hjälper till i familjeföretaget. Annars tycker jag om att spela spel av olika slag med mina vänner.

Om Why

På Why ser vi inte kunder som uppdrag eller kundcase, vi ser det som ett samarbete. Det är ett sätt att hjälpa människor, genom att utveckla de verksamheter vi samarbetar med ser vi till att de kan fokusera på deras kärnverksamhet. Why är ett företag som är lokaliserat i Sundsvall, vi är idag 18 anställda och vi växer så det knakar! Vi samarbetar med organisationer inom både den privata och offentliga sektorn, vi ser att allt fler organisationer får upp ögonen för vad IT innebär för deras verksamhet och vilka möjligheter som finns. Det tycker vi är super roligt! Vi ser även att det är mycket som kommer hända i framtiden och möjligheterna för utveckling är oändlig, även för alla whyare.

Låt din organisation växa.
Idag är dagen då du slutar oroa dig för IT-problem
Ta nästa kliv