Hem
/
Nyheter & Blogg
/
Why fortsätter att växa, Daniel Bylund Foborg har nu joinat teamet!

Why fortsätter att växa, Daniel Bylund Foborg har nu joinat teamet!

2019-10-08
Det är få projekt där du endast behöver komma fram till vilken tjänst du ska ha och sedan trycka på beställarknappen. Att först se verksamhetsbehoven, finna en teknisk lösning och sedan skapa strukturer för hur den ska implementeras och utveckla verksamheten, det är bland det roligaste jag vet.

Hur känns det att kalla sig whyare?

Det känns jättebra, det är ett bra gäng som man kan ha roligt med. Jag har ju arbetat mycket med Erik Sonesson och Mats Olsson främst när jag var på Region Västernorrland. Redan under den tiden så fick jag ett stort förtroende för Why och deras personal, att jag idag kan kalla mig för whyare känns riktigt roligt.

Vad värdesätter du hos en arbetsgivare?

För mig är det viktigt att man blir glad av att komma till jobbet och att man får stimulerande arbetsuppgifter. Sen är det viktigt för mig att en arbetsgivare stöttar sina medarbetare i deras utveckling, att man möjlighet att utvecklas som person och i sin yrkesroll. Sen är det väldigt viktigt att man inom ett företag har en bra balans mellan att arbeta och fritid. När du klar för dagen så ska du kunna släppa jobbet, du ska inte behöva ta med dig arbetsuppgiften hem.

Vad tycker du är viktigt för att du ska trivas på arbetet?

För mig är det viktigt med gemenskap och delaktighet, att man träffas och har roligt. För det är lätt hänt inom konsult-branscher att man är ute hos kund väldigt ofta, men man är aldrig inne på kontoret och träffar sina kollegor. Det var en stor anledning till att Why var så intressant för mig nu när jag ville testa något nytt. Jag visste redan innan att det var ett härligt gäng som jobbade här, att de hade en bra sammanhållning och att företaget värdesätter det.

Vad anser du är en av de större utmaningarna som organisationer ställs inför idag?

Beroende på organisationens storlek så kan det vara lite olika, men en sak som jag tror att många ställs inför är att identifiera sina behov och hur man ska identifiera vilken lösning som är bäst lämpad för ens egna organisation. För det finns oändligt många produkter, tjänster, förvaltningsmodeller. det är ju en djungel där ute med lösningar. Det är en otroligt komplex process att genomföra en sådan förändring, du måste hålla koll på att förändringen sker på ett säkert sätt, att de nya systemen är kompatibel med de äldre, sedan ska du se till att organisationen använder systemen till vad det är avsett till.

Vad tror du kommer hända i framtiden inom IT?

Jag tror att allt fler organisationer kommer outsourca sin IT, vilket medför ett stort och tungt ansvar hos den som är kravställare. För inom IT så går det så otroligt fort och det är så mycket som händer inom olika områden. Du kan omöjligt ha en person som har koll på alla de här delarna, eller ha arbetsteam som är experter på att alla delarna ska fungerar. Utan du måste ta hjälp från de som har spetskompetens inom specifika områden, ta rådgivning ifrån en oberoende part och tillsammans komma fram till en lösning.

Har du några tips till organisationer som antingen funderar eller ska genomföra en förändring av deras IT?

  • Gör inga förhastade beslut – Att genomföra en förändring kan vara tidskrävande och så komplicerat att man bara vill få det överstökat. Gör inga förhastade beslut, lägg tid och energi på ett noggrant förarbete så spar du mycket huvudvärk i framtiden.
  • Var inte rädd för att ta hjälp – Ta opartisk hjälp, någon som kan coacha och hjälpa till med planeringen. När det kommer till sådana frågor som tex förändring kan man inte mäkta med allt själv. Den kostnaden som du först tänkt bespara på en konsult med spetskompetens kan du snabbt komma upp till om det inte går som du hade tänkt.
  • Få med alla i förändringen – Att köpa in ett system är en sak. Men att få folk att börja nyttja det på rätt sätt är något helt annat. Så var noggrann med att ni inom organisationen kommunicerar, berätta för alla vad som händer och varför och hur de ska nyttja den nya lösningen.

Snabb bakgrund om Daniel

Namn: Daniel Bylund Foborg
Ålder:
35 år
Bakgrund:
Daniel kommer senast ifrån Region Västernorrland IT-avdelning där han har arbetat med verksamhetsutveckling och kravställning. I sitt arbete har han tagit fram strukturer för hur förändringar ska implementeras på bästa sätt. Han har även en bakgrund inom sjukvården vilket i kombination med sin IT-bakgrund har gett honom en djupare förståelse för IT-styrning och verksamhetsprocesser.
Intressen & Fritid
: För mig är det viktigt att ha balans i vardagen. Jag tycker om att träna och att vara i naturen, är jag ute i naturen så blir det gärna lite fiske eller jakt. Men det viktigaste av allt är såklart att vara med min fru och våra döttrar.

Om Why

På Why ser vi inte kunder som uppdrag eller kundcase, vi ser det som ett samarbete. Det är ett sätt att hjälpa människor, genom att utveckla de verksamheter vi samarbetar med ser vi till att de kan fokusera på deras kärnverksamhet. Why är ett företag som är lokaliserat i Sundsvall, vi är idag 18 anställda och vi växer så det knakar! Vi samarbetar med organisationer inom både den privata och offentliga sektorn, vi ser att allt fler organisationer får upp ögonen för vad IT innebär för deras verksamhet och vilka möjligheter som finns. Det tycker vi är super roligt! Vi ser även att det är mycket som kommer hända i framtiden och möjligheterna för utveckling är oändlig, även för alla whyare.

Låt din organisation växa.
Idag är dagen då du slutar oroa dig för IT-problem
Ta nästa kliv