Hem
/
Om Why
Om Why

Om Why IT Solutions

Inspirationen bakom själva namnet Why IT Solutions kommer ifrån Simon Sinek's koncept The Golden Circle, där man alltid ska utgå ifrån varför innan man tar reda på hur och vad vi ska göra. Så Varför ska man ha en IT-lösning? Det blev så uppenbart för oss alla hur bra konceptet var att vi valde namnet Why IT Solutions, i vardagen kallar vi oss för Why.

På Why ser vi inte kunder som uppdrag eller kundcase, vi ser det som ett samarbete. Det är ett sätt att hjälpa människor. Genom att utveckla de verksamheter vi samarbetar med ser vi till att de kan fokusera på deras kärnverksamhet. Why är ett företag som startade 2013 och är lokaliserat i Sundsvall och vi är idag 18 anställda. Vi samarbetar med organisationer inom både den privata och offentliga sektorn, vi ser att allt fler organisationer får upp ögonen för vad IT innebär för deras verksamhet och vilka möjligheter som finns. Det tycker vi är superroligt. Vi ser även att det är mycket som kommer hända i framtiden och möjligheterna för utveckling är oändlig.

Välkommen till Why IT Solutions! En samarbetspartner som hjälper dig, på riktigt.

Hälsningar Erik Sonesson, VD

Vår filosofi och våra värdeord

Alla på Why är olika, vi har olika dagsrutiner, kunskapsområden, arbetsuppgifter och intressen. Men det vi har gemensamt är ett driv, en vilja att bidra till en förbättring, att göra saker tillsammans för att nå framgång. När man arbetar på Why så ska man få energin och stödet som behövs för att genomföra saker, när man lämnar kontoret för dagen ska man känna att man kan släppa sina arbetsuppgifter och åtaganden. Det värdesätter i alla fall vi på Why, därför är våra värdeord: energi, framgång, uppleva, delaktighet och balans.

Något som är viktigt att komma ihåg är också att ingen är perfekt som person eller proffs på allt. Det är därför okej att säga att du inte vet, fråga efter mer information eller be om hjälp, göra misstag, ha dåliga dagar, säga att du inte förstår, inte läser mailen på kvällar och helger. Det här kommer låta riktigt klyschigt… men vi är inte mer än människor och människor begår misstag. Det viktigaste är hur vi lär oss av våra erfarenheter och fortsätter att växa som individ, vilket på ett så finurligt sätt leder oss till det sista värdeordet: utveckling.

Vi erbjuder mer än en paketlösning, vi erbjuder ett samarbete

Ibland ställs vi inför problem där vi inte direkt kan se var problemet uppstått eller orsaken till problemet. Hur kommer det sig att vi är där vi är idag? Vad vill vi förändra? Hur vill vi att saker och ting ska fungera? Hur förebygger vi att dagens problem uppstår i framtiden? Spontant kan det kännas övermäktigt att finna svaren, det är för att vi ofta startar i fel ände.

Det var Toyota som först utvecklade metoden för att komma till roten av en frågeställning eller ett problem. Genom att ställa frågan varför, att svara på den och upprepa frågan minst fyra gånger till så har du en relativt enkel metod för att finna källan till problemet. Kanon, då är det ju bara att börja fråga på! Det är en superbra idé! Vi tror på att genom att ställa frågor så kan vi tillsammans skapa en förändring som ger effekt, på riktigt. Vi ger råd och skapar lösningar som är anpassad efter din organisation och era behov, inget annat. Vi är specialiserade på tjänster inom IT-styrning och IT-infrastruktur, genom vårt arbete ser vi till att ni kan fokusera på er kärnverksamhet.
Vad vi är bäst på

Våra erbjudanden

Idag kan du köpa paketlösningar för din organisation, det finns allt ifrån tjänsteförvaltning via ledning och styrning till rena infrastrukturtjänster. Varför då? Vi är alla i olika faser i livet och alla organisationer är inte stöpt i en och samma form. Vi har alla olika behov och vi anser att varje organisation är värd att få en lösning utefter sina behov, inte andras.

Våra kunder ska kunna förklara vår del i deras framgång, nedan är områden som vi har spetskompetens inom.

Låt din organisation växa.
Idag är dagen då du slutar oroa dig för IT-problem
Ta nästa kliv